Sabtu, 25 April 2009

BILA BUDAK KECIL NAK MEREMPIT!!

Assalamualaikum...
dah baca tajuk di atas? erm.. apa pandangan korang? wah macam brutal je kan bunyinya.. haha
begini ceritanya... tadi lepas tengok boys before flowers yang tersekat-sekat tu... cik frogy tutupla pc ni.. menyampah.. baik tengok cerita together kat 8tv...
sedang elok jer layan cerita tu... tetiba dengar bunyi motor..
buat tak kisah jelah.. ingatkan geng adik cik frogy yang datang nak melepak kat depan tu...
sambung balik tengok... tiba-tiba... 'crackkk' (gitula kot bunyinya.. haha)
eii budak ni.. langgar pasu mama cik frogy ke? dengan marahnya nak kuar umah.. ikut pintu depan.. bajet kuar nak sound jela..
aik... mana orang ye... tak da sape pon.. pastu dengarla suara budak nangis.. menjerit-jerit..
butirannya tak pasti la... masyaallah.....
tengok2 Acu (cik kechup) dan zakuan sedang dalam keadaan posing maut bersama skooter birunya.. owh rupanya ada kemalangan... neono neeno..
Hi5 Emoticon
biar nurse cik frogy datang menelamat..
tayar sebelah da masuk longkang.. adik dah selamat.. tapi tengah menangis...
Hi5 Emoticon
cik frogy gi la ambik zakuan dan bawa masuk dalam rumah.. tetiba ada seorang pakcik datang.. dia tengah mesin rumput kat sebelah tetiba je dengar ada orang nangis dan menjerit.. dan juga ketawa..(haha cik frogyla yg ketawa tu)
Hi5 Emoticon
terimakasih kat pakcik tu kerana tolong angkat skooter tu.. masuk rumah rilex jap
zakuan nak balik da... acu still ag ketar-ketar... terkezuut...
nak tahu macam mana terjadi... alkisahnya...

acu dah berhenti da kat garaj kat depan rumah cik frogy.. nak suruh zakuan turun dulu.. yang si zakuan ni nak cuba juga kot merempit.. dia pergi pulas minyak pula... maju kehadapanla skooter biru tu.. melanggar ampaian... kemudian terbabas ke dalam longkang... sian skooter biru tu tercalar dan sisinya patah... adoi.. adik zakuan... so, pesanan daripada cik frogy.. janganlah merempit ya..
lepas acu dan zakuan balik.. tetiba je bunyi bising lagi... kemudian ada orang bagi salam kat pintu.. 2 orang makcik dan seorang budak kecil...
makcik :nape bunyi bising tadi? macam ada orang nangis ja..
aida ke? (adik cik frogy)
cik frogy: tak adalah... adik zakuan jatuh motor dengan acu.. motor masuk longkang
makcik : ingatkan aida... patutla bunyi lain ja..
cik frogy: aah.. pastu pakcik mesin rumput datang tolong..
mak cik: mama mana?
cik frogy: xde.. g kuar bandar jap.. dengan abah dan aida..

erm... jadi cerita panasla lepas ni... bila mama tahu pun mama gelak.. patutla ada serpihan warna biru..
zakuan.. malam ni sambut birthday ye.. yg tertangguh kerana ayahnya masuk hospital.. apala birthday boy ni... erm...
lagi sekali... cegah rempit sejak kecil ya... haha

2 ulasan:

Jamie berkata...

haha ko gelak yea...acu dah sakit2 1 bdn da nie....but zkwn trus kental!!

amirah aishah berkata...

cegah rempit kecil.
yeah!!

pesanan ikhlas dr kim bum n sy.
hohohohoh ;p