Isnin, 25 Mei 2009

KOTAK JERIT

Rajin pula cikfrogy menaip hari ni ya.. bagus2.. pening betoi ngan budak ni..

Sekejap malas.. sekejap rajin.. biarlakan budak ni..

Rasa tangan cikfrogy ni gatal la nak menaip panjang2.. huhu

(kononnya nak taip panjang.. tengokla kalau panjang ke tak ya..)


Kerjasama!!

Macam wonderpet tak? Kalo dulu time skol.. memang meroyan dengan wonderpet ni..

Kalo bincang pasal xtxt kelas ke.. kalo dengan je ayat ‘apa yang penting’

Sibuk je jawab ‘KERJASAMA!’ sempat lagi tu menjeling kat cikfrogy.. taula cikfrogy suka tengok kan.. ish alih siaran.. haha.

Sebenarnya nak cerita sikit pasal kerjasaama ni..

Pagi tadi cikfrogy buatla pancake jihoon lagi.. buat 2 keping. ( nak kata cikfrogy tamak la tu!) bukanla.. 1 gi untuk abang long cikfrogy.. ya dia dah balik menyibuk kat umah ni. Cuti sem kot. Haha. Bagila kat dia yang sedang sibuk on9 tu.. oh ya kitorang sekarang ni tengah marathon on9.. lepas abang cikfrogy.. cikfrogy pula..lalala. dah la mingu lpas, abah bising.. bil streamyx naik 2 kali ganda… xtau siapa buat..xtau! xtau!

Lepas dia da kenyang.. cikfrogy pula sambung 0n9.. dia pula buat air kat cikfrogy.. bagus.. itula yg dikatakan kerjasama.. haha. Fullstop.


Kena sound..

Sedih ya bunyinya kan.. hahaha. Banyak kali cikfrogy kena sound hari ni. Korang buatla muka simpati sikit.. kalo ada lagu sedih..pasangkan sekali ya..

Kerutkan muka dulu.. buat muka sedih n pasang lagu sedih..baru mula baca ya…

Mula-mula.. masa mama balik hari.. awal pula mama balik. Pukul 1.45 da sampai imah. Biasanya hari isnin, pukul 2.45 baru samapai. Rasanya pukul 2 la kot. Mama tegur..

‘Amalina… benda la yg ‘ralik’ sangat tu…’

(kalau da panggil amalina tu.. marahla tu.. hihi)

Abah pula tegur.. masa abah balik.. pukul 2.45 rasanya…

‘tak abis2 on9… dah1 cukup2 on9 ya!’

(haha.. balik je da kena sound..)

Pastu mama pula…

‘budak ni tak kenal ke benda ni? (sambil menunjukkan sesuatu) tak pernah guna ke? Balik2 orang tua ni jugala yg kena wat ye..”

(Mama dah buat ayat sedih.. mama semakin dekat dngan cikfrogy.. tgkla benda yg mama tunjuk tu.. abah pula menyampuk dari belakang..)

‘pukul je b**t*t dia ma!..’

(Nasib baik mama tak pukulkan..)

Nak tahu benda apa… haha. Pandang bawah ye..

Kotak jerit!!

Adoi.. geram betoi.. cikfrogy cuba la nak tambah sikit smiley tu.. bagi nampak ceria.. ada unsure katak ke kan.. barula namanya frogyland.. buat buat buat buat…

Haish tak jadi pula.. cik amoi pun siap hantar lagi cara nak buat tu.. disebabkan cikfrogy ni rabun IT tetapla juga tak tahu nak buat macam mana kan.. hihi. Tapi tq la amoi..coz bagi sokongan n semangat kan….

Nak guna Cbox.. malas nak tekan refresh sokmo. Kalo shoutbox ni tak payah tekan refresh tapi tak reti pula nak buat smiley katak.. huhu. Cian betul. Penat je buat. Alih2 dah tak de smiley.. takpela.. kalo korang hantar smile kat cikfrogy.. cikfrogy pun suka asalkan ikhlas kan.. kalo buat ‘lidah jelir’ tu jangan la ikhlas pula.

Dah cukup cikfrogy merepek disini. Jom kita jalan2 kat blog orang lain pula.

Dengan kiraan 3.. mulakan meloncat ya…

p/s: panjang ke tak ye entry kali ni?

6 ulasan:

[a.m.o.i] ™ berkata...

bangga sebentar^^ sebab di-link dlm blog ni.haha

princessfrogy berkata...

haha...
sebentar jeke?
lama2 pon xpe.. haha

joegrimjow berkata...

jgn biarkan ia =menjerit dngan lama

princessfrogy berkata...

joe: orait..
kotak jerit..senyap skit..
hehe

shaziera87 berkata...

haaaaaaaaaaaa... lenkali jangan malas2!! hahahahaa..... nanti kne 'bab' kang.. ^.^ hahahhaha!!!

princessfrogy berkata...

sis shaziera: lenkali rajin da skit kot..haha