Jumaat, 15 Mei 2009

CIKFROGY DI 'USYA'

Assalamualaikum...
mentang-mentang usia cikfrogy dah besar... ada jer nak usya ye..bukan lagu usyer la..
hehe.. begini ceritanya.. pagi tadi cikfrogy ada 'date' dengan E.. saja nak pergi sambut beday kitorang sama2....
mula2 pergi bank Agro... E nak keluarkan duit.. kemudian nak pergi bank islam..
nak buka akaun cikfrogy.. (ya.. atas nasihat korang..cikfrogy buatlah persediaan ke Uitm.. )
masa nak tunggu giliran cikfrogy tu.. adalah mat romeo ni... duk usya cikfrogy.. mula2 masa cikfrogy isi borang dah datang dekat dengan cikfrogy... cikfrogy malaslah nak layan..nak isi soalan subjektif tu.. (macam exam jer..kuikui)
kemudian cikfrogy duk kat kerusi.. mat romeo ni pun duduklah kat kerusi dpan cikfrogy..
cikfrogy buat cerdik jela kan.. malas nak control ayu.. lagilah minat kat cikfrogy.. hoho
borak dengan E.. plan nak gi mana lepas ni.. terasalah orang cuit lutut cikfrogy.. tengok.. pandang depan.. lor mat romeo tu rupanya.. malas nak layan...
E pula gi tegur.. lagilah 'gedik' mat romeo tu... kmudian..
mat romeo tu main mata lah pula.. kelip2 dengan cikfrogy.. aduyai...
pastu nombor nenek dia.. dia ikutlah nenek dia.. fuh selamat.. dah merah2 da muka cikfrogy tahan malu kena ejek dengan E... Hi5 Emoticon
kemudian masa nombor cikfrogy.. cikfrogy tengok mat romeo ni gi usya awek kat kerusi bahagian kanan pula.. hehe.. apalah mat romeo sorang ni..
tak kisahlah kan kerana dia hanya seorang budak kecil.. ya cikfrogy ulang sekali lagi... budak kecil... umur 3 tahun.. bukan 13 bukan 23 bukan 33 tapi umur mat romeo hanyalah 3 tahun..
hahahaha.....
sambung balik... lepas dah siap tu kitorang gi celcom centre jap.. cikfrogy malas lagi nak beli upax.. yeke? ntahla.. handset ada 1..nak guna 2 sim.. macam tak adil je nanti kan.. huhu
siapa nak hadiahkan 1 lagi handset untuk cikfrogy.... sangat dialu-alukan...
kemudian menapak ke Secret Resipe.. nyumy2.. masa untuk makan.. cikfrogy pilih lasagne chicken dan milkshake choc... huhu.. E plak.. chicken grilled with black pepper dan 7-up..

lepas tu nak pergi medical check up kat Klinik Sulaiman.. tapi makan tak sedar ke diri.. huhu
cikfrogy malas.... takut pun ada...yup.. malas sangat nak pergi buat tapi abah dan mama suruh selesaikan cepat2 kan.. cikfrogy kan anak solehah.. hehe
mula2 tu cikfrogy ambil berat dan tinggi kemudian urine test....
juru X-ray pergi solat jumaat.. jadi kena tunggulah.. lepak dalam klinik tu berdua dengan E.. lepas penat duduk..dahaga lah pula..jom cari air...
singgah kdai jual lukisan ni.. tempat yang sama kitorang beli air.. lawa sangat lukisan... E berminatlah.. tengok2.. tanya2.. belek2... kemudian baru masuk klinik semula.. lalala
daripada pukul 12.45 hinggalah pukul 3 petang tunggu... barulah boleh X-ray.. geram jer cikfrogy nak 'xtion kamen' juru X-ray..huhu
kemudian turun bandar bawah nak solat zohor.. cikfrogy nak pergi tangkap gambar.. gambar larilah pula..kena kejar.. ish benda merepek ni.. huhu.. cuci 8 keping terus.. boleh nak isi borang nikah terus..hahaha.. (gatal betul cikfrogy ni.. ikut nasihat kak Hasue.. hehe)
kemudian gi kedai Skyland.. tapi bukan kat 'sky' kat bumi jer.. beli barang E..apa yer namanya..cat kain kot.. huhu...
dah lama merayap.. apa lagi ..tak reti nak balik ke.. jom balik... hehe..
naik bas.. eh nape driver ni tak pernah ku lihat.. dah la tambang pun tak tahu.. siap tanya lagi..
k***** (area umah cikfrogy) kat mana? huhu..xpelah pakcik..terima jer tambang cikfrogy ni..
keep the change..
pastu bawa dengan penuh sopan-santun... macam cikfrogy belajar kereta dulu.. mati enjin dua kali.. akhirnya bas itu tersadai di tepi jalan... alamak..ngeri betul naik bas ni.. nak turun! nak turun! haha... bas tak dapat bergerak dah...
cikfrogy call abah.. suh jemput... bateri fon dah la low.. nak call pun keluarlah tulisan macam ni..
baterry low!
huhu.. akhirnya sampai juga di rumah... hehe..

p/s: kan snang kalo drive sendiri... xyah nak bajet la cikfrogy..
ada bran ker?

11 ulasan:

intan shaheera@ieyra berkata...

kalu nak drive sendiri jgn lupa buat lesen memandu dulu.......nanti kena saman di bapak polis baru tahu.hahaahah

princessfrogy berkata...

ieyra: cikfrogy da ada lesen P da..
cuma abah cikfrogy bsimpan wat pekasam dalam wallet dia.. hehe

sajeedhani. berkata...

heee.
ingat en kena usha ngn mamat umo 103 taon. huhuhuhu.
:)

princessfrogy berkata...

sajeed: owh kalo yg tu..
xtau la..hehe.

ikeen berkata...

cikfroggy, t melanje kite lak kt secret rep ye..ngidam da nie..haha

princessfrogy berkata...

sis ikeen: ala sis.. sis la blanje..
ane ada wit da.. da habis cikfrogy joli.. hehe :)

Iznie berkata...

cikfrogy...bila nak blanja iznie plak??? hehe...

tunjuk jer makanan tue kat org....tak baek tau! nak sket...huhu

princessfrogy berkata...

iznie: dtg umah cikfrogy bg katak goreng yer.. haha :)

aken_surf berkata...

hahaha...xbest gak naik bas ni kn....mcm2 hal

princessfrogy berkata...

aken: yela.. abih tu nak naik pe ag..
keta? abah xkc..
jalan kaki? xlarat la plak..
hoho

HaSue berkata...

hahak..gatai pd yg sudi takper kan..hihiii..
prektis isi borang jer dulu..kang bile dah betul2,laju jer nulisnya.heheee