Khamis, 7 Mei 2009

CIK FROGGY MAKIN KUSUT..

Assalamualaikum..
tajuk kat atas adoi..tak boleh nak diterima pakai langsung.. tapi itulah keadaan cikfrogy sekarang.
sebelum cerita mengenai kusut tu... cik frogy nak cerita sikit pasal 'ladang'..ya ladang....
nape semua orang kena wabak 'ladang' ni..hehe pening.. ada kaitan dengan jurusan yang cik frogy dapat tu ker? ni hah buktinya yer...

situasi: di dalam rumah cik kechup

cikfrogy: acu.. nanti nak buat kenduri nak masak kat mane?
cik kechup: ala kat tepi kat umah sebelah
cik frogy: ingatkan nak masak kat 'ladang' sebelah tu..

cik kechup: rumah mak cik limah kat ane?
aida: ala..ni kan rumah..lepas tu sebelah tu 'ladang' dan depan tu lah rumah mak cik limah.
cik frogy: hah..'ladang' bukan 'ladang' la tapi kebun..haha

tak kisahlah kan... malas nak layan..hehe (cuba kira ada berapa perkataan merah tu?)
ni mengenai kusut.. tahap kekusutan cik frogy dah tahap 5 bintang..
eh ada ke? hehe...
Hi5 Emoticon
cik frogy dah lama dah 'mengidam' nak khemah2 ni.. tahun ni tak pernah khemah lagi.. hehe rindu saat nak khemah la kan.. dah puas fikir kat mana tempat yang sesuai nak berkhemah yer..
dah berlegar-legar nama tempat dalam kepala otak ni.. fikir ke pula bajet..pengangkutan.. member yang nak join... selama berminggu-minggu duk dalam otak ni.. lepas balik dari Balok lagi bertambah kempunan la...
pastu tetiba je dapat idea nak buat hari esok..ya! esok.. tomorrow.. 8/5/2009
hari ni dari petang sibuk mesej kengkawan... biasalah kerja last minute kan..( cik frogy memnag minat kerja last minute ni..mencabar sikit..)
sampai tengah malam karang lah berlarutan bunyi telefon cikfrogy tu..habislah kreditku..
ngeh3... tak apa... hari ni jer...(kononnya...)

korang meh r kita campin sok..lepas g skol sok datang r umah sy..pastu hari sabtu nak wat bday party sy plak..

lebih kurang macam tu la ayatnye..haha..
masalahnya kat mana cik frogy nak camping ni? cuba korang teka???
nnati post akan datang cikfrogy cakap kat mana...
ye hari sabtu nak buat beday party yang simple jer..(bday blom ag..)
owh ye..list barang...
camping
-khemah (abah sediakan)
-tempat bakar (esok r cari..hehe)
-pakaian (tak nak bawa la.. esok gak)
-makanan utk BBQ... (dah list juz tunggu bajet dari mama jer)
(esok beli dengan abang.. sayang mu lebih la..)
-weh.. tak tau la apa lagi..

simple party
-juz list barang jer dah sediakan.. (malas nak najet harga..huhu)
- tengah malam karang baru forwad mesej undangan.. (kedekut punya pasal.. save3)
- tak tau nak buat tema apa...(ala xyah tema2 la..kalo wat tema katak kang..xde sape nak dtg)
- games..xtau.. (biar kawan cikfrogy jer fikir..)
tengok...kusutkan cikfrogy... adoi.. tak apa.. yang penting hati ku puas..hehe
geng 5sn 08... korang datanglah..penat tau cikfrogy pujuk mama dan abah..
bak kata abah.. bday lambat ag..sibuk nak wat party..hehe
oklah cikfrogy ada banyak ag nak fikir ni..
ada cadangan??? (padahal esok dah..)

7 ulasan:

wawa_wanie berkata...

warh..bez cmpign..ney msti dpn umah jer kn??kn??kn?? heheh~

princessfrogy berkata...

wawa: knalah tunggu jawapan yer di entry yg akan dtg..hehe

amirah aishah berkata...

bsday party??
bile bsday mu cik froggy??

p/s:encik froggy dtng x??? ;p

princessfrogy berkata...

wan: haha..ntahle..wan cari r sendri..
bukan stakat prince frog yg dtg..oppa f4 pun akan dtg..ngeh3
hehe

inn berkata...

wat je macam inn khemah depan rumah :)

a t h e n berkata...

advnce la miss froggy
ta saba2 nk smbt besdayyy

njoy ye kemah2 n mkn2 ni~

hehe
hv a nais dayy

HeArTbRoKeN.....hAnI berkata...

wah!
b'cmping..ktne tu??leh join x??
hehehe....bla bday cik frogy???
;)