Isnin, 11 Mei 2009

BDAY PARTY N GATHERING 5SN 08

Assalamualaikum... ya semua kawanku yang pergi matrik dan juga f6..good luck ye.. blajo2 elok2..
cik frogy masih lagi melepak di di frogyland...
nak cerita pasal hari sabtu lepas.. nak on9 tapi tak sempat..padahal tertido awal malam sabtu tu..
penat campur gembira.. hehe..
lepas kitorang khemah.. pagi2 time subuh tu..mama telefon cikfrogy.. suruh masuk rumah..padahal anak mama dah terdampar atas katil sejak pukul 3 pagi lagi.. selepas solat cikfrogy terus ke dapur nak menyediakan juadah... simple je party ni.. masak mihun goreng 3kg, keropok keping, koktel dan kastard... tu je..sebab malas nak masak banyak2..sebab tak ramai yang datang.. bukan macam open house tahun lepas.. sampai tak cukup..
kemudian cikfrogy pergi kemaskan khemah..malas nak kejut budak ni.kesian tak dapat tidur semalam.. kemudian diorang datang tolong.. masa tengah sibuk mengemas tu dengarlah bunyi bising kat jalan.. sekali tengok kawan cikfrogy la..'menciput' lari masuk rumah... haha.
korang ni bagus betullah datang awal..pukul 9.45 pg..majlis pukul 11 pg..takpe3..meh cikfrogy nak 'buli'.. kawan2 cikfrogy pun belum mandi lagi.. (cikfrogy dah mandi belom?) soalan yg itu biarkan berlalu..hehe. nasib baik cikfrogy dah keluarkan pinggan mangkuk dan gelas tadi..
kemudian bersiap2.. kawan cikfrogy datang terus je masuk bilik anak dara.. ish..yg laki duk kat ruang tamu jela.. haha. padahal 2 org ye 'kumbang' yer..lain lain tak dapat datang.. sibuk n macam2 la.. sape suh cikfrogy buat time orang sibuk nak g blaja..haha
haha..ni nak story skit pasal kek.. hari jumaat tu..pergilah bandar ngan abg long.. nak pergi beli barang n kek kat secret resipe..cikfrogy pilih indulgence.. coz mama n ekay suka..
masa balik tu hujan lebat..abg cikfrogy memang pemandu yg 'berhemah' sangat..bawa 'slow' sangat.. 110km/h dalam hujan lebat sambil jawab telefon..ngeh3.. muka cikfrogy dah bertukar hijau da.. kemudian abg cikfrogy brek mengejut... kek dibelakang tertonggeng jatuh ke bawah seat... hoho... kemudian berhenti tengah jalan cikfrogy angkat dan buka.. masyaallah..teruk ye kek tu.. memang marah gila.. (baik cikfrogy yg bawa kereta..)
nilah kawan2 cikfrogy..happy sebab korang datang.. nanti datang lagi yer.. so sweet bila korang nyanyi lagu happy birthday walaupun tak cukup umur lagi.. (siapa suh sambut awal2)
enjoy dat day.. sayang korang semua... pada kawan2 yg tak datang tu..jangan jeles la yer.. best giler makan2 sambil borak... ungkit kisah lama.. sian korang terlepas bas... lepak umah cikfrogy sampai petang..(padahal cikfrogy lagi suka..)




asal plak ada oppa tu..hehe.. saje jer..oppa nak bagi bunga kan.. tq oppa.
cikfrogy dapat coklat daripada abg long..owh so sweet coklat tu bukan mu..haha
sayang mu la.. dan cikfrogy pun dapat adik frogy..hehe comel.. dila yang kasi..
erm cikfrogy nak kasi nama deq ogie la.. dah ada dah deq kero.. tu besar skit drpd deq ogie

10 ulasan:

ikeen berkata...

cik froggy..
nk ciket cokelat2..
hehe

princessfrogy berkata...

to sis ikeen: kalo send kat sis..cair r 6t..hehe.. 6t suh bf sis belikan erk... cikfrogy xde bf..xpe la..

HeArTbRoKeN.....hAnI berkata...

sunggug comey ptung frogy tu..
hehehe...hbis tu kek tu cmne cik frogy???bli yg bru ke???

princessfrogy berkata...

hani: xdelah..kek tu elok ag..juz tepi jer..hehe yg rosak kna kotak..
xmampu da la nak beli byk2 hehe

Nadd berkata...

waa.. die dapat froggie.. ;)

ayu-lysa berkata...

comeynya patung frogy tu..akak nk kek skit..apasal x ajk skali..kalo akak ada blh tlg2..tlg ape??tlg tgk je..hahaha...

HeArTbRoKeN.....hAnI berkata...

cik frogy : ade award untuk kamu...
sila amik kat blog hani ye... ;)

princessfrogy berkata...

sis nad: aah dpt frogy mata bulat..haha comei sgt..

sis ayu: da ajak dlm mimpi.. mungkin xsampai kot dlm mimpi sis.. ala tlong tgk.. ingtkn tlong mkan..bru kenyang sis..hehe

honey: ok..6t cikfrogy ambik yer..tq

reen berkata...

wakakaka...sian dia kek dia tergolek....nsb bek abng mu gnti...

mcm best jek party dia ni...u all smbut awal ye?

princessfrogy berkata...

sis reen: haha.. mmg gila best
aah sambut awal.. saje je ngada2 haha