Rabu, 29 April 2009

SURI RUMAH TANGGA SEPENUH MASA..

Assalamualaikum...
beberapa hari ni rasa malas nak update blog... masih dalam mamai lagi dengan BOF tu..
huahuahua...
baca tajuk di atas? ada kaitan ke? haha... jom selidik..
sejak hari isnin lepas... saya menjadi suri rumah tangga sepenuh masa... haha bajet betul. eh silap hari isnin saya skip jap.. sebab saya diserang penyakit... ya... serius saya di serang penyakit..
tapi penyakit tu kadang-kadang serius kadang-kadang tak.. bergantung... ada banyak faktor..
nak tau ke penyakit apa? ala... malas la nak bagitau.. malu ..
nak tahu juga erk... 'slepintaemauingatbangu0on' ni la dalam bahasa sains yer..
Hi5 Emoticon
hari isnin la mama cik frogy mula kursus... bukan jauh pun.. kalau tak mau juga cik frogy ikut..
menyibuk.. mama kursus cik frogy kursus gak kat mall kan.. tapi kat temerloh je.. baik tak payah kan.. tapi kena la stay kat hotel sri malaysia kat temerloh tu.. sebab malam pun ada juga kursus.. disebabkan cik frogy ni budak yang baik kan.. anak yang taat ambillah alih menjaga rumah ni... (ayat.. baik punya la...)
hari isnin.. tak buat apa sangat.. sebab mama ada balik dulu dari sekolah sebelum pergi kursus tu.. masak sekali.. cik frogy kan tak larat.. kena penyakit tu..
hari selasa..(semalam) cik frogy kan anak yang 'baik' dan kakak yang 'penyayang'.. masaklah nasi untuk abah dan adik cik frogy yang 'tak makan banyak tu'... tapi diorang langsung tak hargai. tak usik pun nasi yang cik frogy masak.. selalunya makan habis...
haha... setakat nasi je nak makan macam mana kan...
malam tu adik cik frogy masaklah 'ramen'.. makan berdua... haiqal dan aida.. bahagia je makan 'ramen tu... lepas makan cik frogy dengan'penuh sopannya' suruh adik2 cik frogy basuh semua pinggan mangkuk yang mereka guna.. maklumlah budak 'rajin' kan..
pastu kain baju sekolah letak dalam mesin basuh.. buat kerja sekolah.. tidur awal..bla..bla
kalah kalau bertanding 'kebaikan' dengan President Kang.. (masih dalam mo0d BOF)
kalau malam kena suruh aida pergi ngaji.. tumpang pak su sebelah rumah.. disebabkan cik frogy ada 'date' dengan conan.. cik frogy suruh haiqal teman aida ke pintu depan..
'baguskan?' haha... lepas je balik ngaji... eh sebelum tu.. cik frogy gi la sambut kat depan pintu.. karang roboh pintu tu aida ketuk nanti.. dia kan 'berani'
punya la nak lepas gian menanda buku... siap conteng2 agi kalau ada yang salah.. haha
buat kerja sambil tengok hagemaru.. biasalah..
lepas penat menjadi suri rumah ni.. cik frogy nak menenagkan diri dengan buat sauna..
da lama tak buat.. bukan tau pun.. cubala mesej mama.. tanya..
malas nak sediakan ramuan.. nak bubuh 'perasa' lavender jela.. sambil isi tu.. terlebih picit la pula.. 'sikit' betul yang keluar.. sampai berbuih.. macam sabun pun ada..
pastu banjir la pula kat dalam bilik tu... hampir sejam jugalah nak sediakan..
pastu duduk dalam tu bapak la 'lamanya'.. 30 minit je... tak berbaloi langsung..
dan selepas menjemur kain duduk mengadap pc ni pula..
ada berita baik hari ni... tak payah masak nasi hari ni... tiada siapa nak masak lauk.. yey! yey!

p/s: disebabkan kemerengan tahap katak.. harap janganlah korang fikir cik frogy pyscho ye..
bo0san... dan masih lagi dalam mo0d BOF...
SILA ABAIKAN..........

3 ulasan:

a t h e n berkata...

cik frogy

samelah kite
mnt hagemaru jugeee

hehe

inn berkata...

inn ske ungkapan sc tue

princessfrogy berkata...

athen: cikfrogy bukannye ye minat.. tp tpaksa tengok..(huahua.. ayat cover)

inn: inn penah kena ke pyakit tu?
hati2 tau.. sgt bahaya...