Selasa, 3 Mac 2009

A DATE WITH....

Assalamualaikum...wah hari ni princess frogy rajin sikit nak kuar jalan2 jauh dari frogyland.. hari ni kawan cik frogy yang baru balik dari shah alam mengajak cik frogy pergi ke sekolah lamanya untuk ambil sijil pmr yang dulu.. cik frogy temanlah.. kemudian kitorang nak pergi ke bandar..tak sampai seminit kitorang duduk kat bus stop tu teksi pun lalu. alhamdulillah. bertuah arini.. dalam teksi tu kitorang tukar2 cerita dan bluetooth gambar...teringat ler kenangan cik frogy dan yana (kawan cik frogy tulah). kemudian pusing-pusing kat bandar atas...yana tak selesa dengan kasutnya lalu tukar beli sandal. erm..lepas tu tak tahu nak pergi mana. nak pergi makan baru pukul sebelas lebih. perut pun tak merengek lagi. pusing2.. kemudian turun di bandar bawah. hah tak tahu juga nak pergi kemana...kemudian teman yana pergi ke klinik hijrah...sambil2 tu bluetooth video plak.. hari da panas..dalam klinik tu tak ada air-cond. kipas pun slow yer. teringin juga hati cik frogy ni nak tukar kelajuan kipas tu tapi suis yer tak jumpa...hahaha
pastu nak pergi makan ler..dah pukul 12 lebih da. nanti cik frogy nak belajar kereta plak. nak makan apa yer? ermmm... yana teringin nak makan ikan patin masak tempoyak..yela kat tempat kerja dia kat alam sentral tu mana ada jual..kempunan agaknya. kitorang pun makan la kat kedai pak usop..yana kata kedai ni pernah masuk majah tiga..tak taulah plak cik frogy..yela kat frogyland ni mana la ada tv..kalo ada pun mesti cerita berkaitan ngan katak ye la..
ermmm cik frogy makan ape yer? sebenarnya perut ni bukannya lapar pun. tapi teman jelah si yana tu makan...(padahal habis juga nasi sepinggan..haha)
cik frogy ambik lauk ayam masak merah dan sambal belacan..(biar cik frogy tergaru-garu hidung lepas ni)
yana pula pilih lauk ulam2, taugeh goreng dan sambal belacan.(marilah kita menggaru balik ni yer yana)
pastu semangkuk ekor ikan patin masak tempoyak.
memang ler berair mata makan...nasib baik ler kitorang pilih tempat yg strategik..depan ngan kipas..ho0ho0.
o0wh yana nak belanja makan ni..yela orang bekerja. bukan macam cik frogy...mengelamun dan berangan jer kat rumah...hahax
thankz yer yana...luv opah!!
kemudian kami naik bas pukul 1. cik frogy turun di ekonomi ceria..ala pusat memandu tu..kali ni ada date ngan cik ina plak lepas date ngan yana. cik frogy pun terkedek-kedek ler berjalan dengan perut yang penuh masuk ke institut tu...mak aih ramai yer orang..lupa plak harini kan ada test JPJ..
'wah tahniah yer cik frogy...anda lepas parking dengan mudah tapi bila nak naik bukit tu anda kena berhenti di tengah2 garisan kuning. tak apa esok buat betul2 yer'
........pesanan ikhlas daripada prince frog.......
kemudian cik frogy bawa kereta kat atas jalan raya..dari pusat insitut ke simpang rumah cik frogy...
sampai sini sajaler coretan cik frogy..nak gi siram bunga kat atas taman bunga ni..takut nanti layu plak..hehehe

2 ulasan:

Iznie Nadyra berkata...

wah...gi date ngan encik mon arr tue...kah3...

bila agaknya dapat lesen yer??

;p

princessfrogy berkata...

eleh dengki la tu cik frogy nak date ngan encik mon. maybe minggu depan...
nak ikut?
bolehhhh.........
boleh blah..
ala dapat lesen tahun 2009 ni gak ler.. kalo da dpat pun xkan bawa cik izni jalan...eat air haha