Selasa, 10 Mac 2009

AKHIRNYA...LULUS..

Assalamualaikum.. alhamdulillah.. hari yg meng'neves'kan..hahax.. lor..kenapa plak??
pagi tadi dalam keadaan suasana yg amatlah sejuk..menbantutkan usaha cik frogy untuk bangun.. nak mandi pun terketar-ketar..sejuk babe! siap pun ala kadar je la..nak iron baju n tudung malas semacam jer..jam menunjukkan pukul 8.20 pagi.. kedengaran deringan telefon di dalam bilik...sape plak call pagi2 buta ni??
aaa sudah..cik ina call..
cik ina: assalamualaikum ina..dah siap belum??
cik frogy: waalaikumusalam...hah?? belom2
cik ina: cik ina da ada kat simpang umah da ni. cepat sikit yer..
cik frogy: aaa yela. jap ag sampai..bye
..............................(telefon diputuskan..)

mak aih..macam mane ni.. tudung x iron ag... xpayah ler.. pakai yer tudung yg dah iron.. nasib baik da tudung hitam..tapi kedut2 manja le plak..ah tak kisahle... tibai jer.. pakai tudung pun simple jer..xde nak terbelit-belit..nak sempang-sempang.. tengok cermin pun sekali imbas jer..jeling-jeling jer..hahax..
pakai stokin n terus sarung kasut..nasib baik kasut ni tak payah nak ikat-ikat..
berlari-lari terkedek-kedek ke pagar umah.. pintu pagar ni susah plak nak bukak time2 mcm ni..(menyampah!) terus berlari terkedek-kedek sampai ke simpang..terus je masuk kereta.. (lain kali jgn wat keje laz minute bai..)
sampai kat institut...semua turun..cik ina suh cik frogy g test power dulu..buat bukit 2-3 kali n wat pakin.. rase dah ketar2 ni n sakit tgn tarik handbreak..cik frogy malas da nak wat...heeee
pergilah pejabat...isi borang..tandatangan..serah ic n lesen L beserta ongkosnya..
kemudian pergi beratur la plak..hehehe. no bertuah cik frogy 65... ni kira no giliran ler..
pastu da siap da anta borang kat JPJ tu tunggulah giliran di panggil...nasib baik ada le peneman..kawan sesame umo..anak didik cik ina gak..n seorang kakak tu..peramah giler..suke..suke..xdelah bo0osan sgt tunggu..
start test kereta pukul 10 pg..ada la beberapa budak test jalanraya..n beberapa ag gi test bukit n pakin..cik frogy n teman duk ler sembang2 hilangkan gemuruh..
jalanraya...cik frogy x gentar sgt..yg paling gentar bukit...bukit..bukit.
hahaha...coz yg tulah plg lemah..dah 2 jam tunggu giliran cik frogy le test bukit n pakin.. duooup daeaap..
peg. jpj: adik..bawa kereta .....(lupe da plak keta tu)
cik frogy: ermm...

tak tau nak berkata ape..pergi jela kat kereta idaman kalbu tersebut..
bismillahirohmanirohim....nak masuk kaki kanan dulu xbleh..so kaki kiri jela..
start enjin...tekan clas..masuk gear satu..turun handbreak..n angkat clas sikit..n meluncur turun bukit...tekan brek skit..pusing kiri n daki bukit skit..n STOP..
lor nape uncle kat depan ni berhenti kereta plak..naik le atas ag..tetibe...
asal uncle ni ONDOR plak..
cik frogy dah neves da ni..(ya allah..tolonglah hamba mu ini..)
uncle ni jap tekan minyak tapi x mara ke depan tapi mara ke belakang plak..banyak kali wei..cik frogy dah Cuak de.. tapi mantain ayu jela..uncle kat depan tu siap boleh sengeh ag..nak bunuh cik frogy ker?? nanti mati katak plak..
cik frogy nak reves kat blakang de keta lain plak..tunggu jela kat situ...SABOR YELA!
AKHIRNYA....uncle tu berjaya le gak nak mara ke hadapan...cik frogy teruskan jela perjalanan cik frogy..ke sebelah kanan..
ado0o0ii cik frogy da le xmahir sgt nak wat bukit ni..tetibe plak de emergency case mcm ni..cik frogy nak daki bukit da ni...sampai kat atas tu kena stop betoi2 kat tgh2 line kuning...nasib baik..alhamdulillah cubaan cikfrogy sukses.. tarik handbreak kuat-kuat..(bak nasihat acu sy..cik kechup...tarik jer handbraek tu kuat-kuat..kalo tercabut bukan kereta awak..hahaha)
peg.JPJ: adik..matikan enjin..
cik frogy: hah? ape?? (cik frogy memang pekak sikit..huuhuu)
peg.JPJ: MATIKAN ENJIN..ANGKAT TANGAN..(jgn le marah..hahax)

pastu masuk pakin plak..kena tunggu isyarat baru leh masuk..
pakin ni ok jer..tapi bile dah masuk pakin n nak kuar kena le angkat tangan..cikfrogy da angkat tangan tapi peg tu x nampak.. pastu dari kejauhan cikfrogy dengar..
peg. jpj: hah..pe ag. keluar je la..
........(lor kata kena tunggu isyarat.. cikfrogy tunggu jela..skema!! hehehe)
pastu dah siap semua n letak kereta kat tempat asal..kenalah tandatangan n cap jari..
nak kena tulis nama plak tu.. alahai..cikfrogy dah ler dlm ketar2 ni nak suh plak tulis nama..mcm tulisan budak tadika la jdi yer..
pastu tunggu plak giliran nak test jalanraya...dalam 30 minit jer da kena call..
test jalanraya ni peg. JPJ..asyik nak cepat jer..laju skit..laju skit..
huh..sabor jela..ingat cik frogy ni ape? drift kereta ker?? tapi diam jela..
lepas semua da berakhir..cik ina pon hantar le pulang...
juz tunggu jela hari jumaat ni nak gi ambik lesen P...

p/s: ho0ho0 ari khamis ni result...cik frogy x harap byk pon A's...yg penting semua kredit...hahax.. cik frogy pon bukannya terer sgt.. di campur plak dgn kemalasan...so kpada semua jgn le mengharap cik frogy ni jd mcm Amalina..walapon nama dah sama...tapi yg penting result tu ... sedaplah mulut nak menyebut n telinga sedap mendengar n mata sedap memandang slip peperiksaan...huhu..aminn

1 ulasan:

Iznie Nadyra berkata...

Hoorey....dapat jugak akhirnyer...

owh...nama cikfrogy rupanye cik amalina...

so, how ur results??

okay tak??

berapa a??

;p