Jumaat, 24 September 2010

celaru...

hye....
1.07 am...
duk mencangguk kat depan laptop nie.. baru jew turun dari katil... hajat di hati nak tido dah.. tapi... mata plak xbleh nak lelap.. rasanya tadi time naik katil kul 12.. dah hampir sejam terkulat-kulat... nak tido xbleh.. nak borak seme rumate da t'lelap n maybe dah sampai ke alam mimpi...
besenya malam jumaat nie, Cf tido awal..yela.. esok nak kena bangun awal.. kul 5.30 am... nak ciap2 g roll call plak kul 6.30 am... tapi malam nie pelik cket..
otak pon serabut jew... banyak plak masalah yg mdatang sem nie...
banyak benda baru yg kena pelajari n hadapi...
mungkin selama nie life cf yg simple n xbyk kesengalan myebabkan cf rasa sedikit probs n kesengalan yg b'lipat kali ganda byk m'pengaruhi life cf nie...
yela.. dlm otak cf nie asyik memikirkan masalah yg harus di atasi segera.. cf cukup benci benda2 yg senang tp orang suka nk buat benda tu susah.. rasa nak ketuk3 jew kpale nyer...
cf juga x suka betullah kalo orang yg b'hutang nie buat2 lupa n wat2 xsedar jew yg diorang sebenarnya tengah b'hutang... tapi tengok, belanja mak aii... sakan betoi...
lepas tue, orang yg ada tanggung jawab... tapi setakat nama jew... baiklah xpayah kan... myusahkan org bwahan jew.. better resign!! hahahaha... bagi kat org yg bleh wat keje...
kalo dah sekali kata 'X NAK' janganlah dipaksa2... kalo dah t'paksa buat/terima, lain lah jadinya..
boleh x bagi ruang cket utk org b'pikir n make decission sendiri... huhu

ooooppppss.........
apa yg cf bebel kan nie... panjang plak leterannya...

dulu, frogyland nie hanya tempat utk cf coretkan memori manis n cf xnak lupa... tapi skang dah kira macam tempat luahan perasaan plak... tapi, frogyland skang x secret macam dulu... ramai dah tau.. so, agak x seronok nak b'cerita bila member3 sbenar baca... cf ag suka bile member2 alam maya sahaja yg baca...hehe (rindu zaman lepasan SPM dulu...)

kalo boleh cf nak coretkan banyak benda.. tapi...........
entahlah... rasa macam dah x t'luah dah.. huhu
sorila kalo cf xwish selamat hari raya aritu... pastu wish good luck utk adik3 upsr...

3 ulasan:

Shukjessa berkata...

hehe sabor,

Allah sedang menguji...

dugaan itu membuatkan kita menjadi manusia yang lebih tabah.

negara mana yang tak pernah ditimpa peperangan? lagi banyak konflik negara tu terlibat, lagi cepat ia membangun kerana masalah diselesaikan dengan sesuatu yang akhirnya menimbulkan masalah juga, dan ia akan berterusan dan berterusan...

Jejaka Desa berkata...

Lagi banyok mende kite tulis.Lagi banyok idea yang datang.Makin kurang takanan dalam kepale

princessfrogy berkata...

shukjessa: hehe thankz.. ;-)
rasa kembali b'semangat utk menempuhi ari2 yg mdatang...

jejaka desa: aah..rasa kurang ckewt tekanan nie..hehe ;-)