Isnin, 27 Julai 2009

AUWW CHAK...

Assalamualaikum...
wawawa da lama x merewang kat frogyland ni.. rindu giler la... hahaha..
warga frogyland pe kabo? cikfrogy???
owh masih bebas dengan H1N1.. alhamdulillah..
sebelum papehal.. ni nak bagitau.. cikfrogy holiday... spell it.. H.O.L.I.D.A.Y...
yey yey.. dapat tau berita ni pun hari jumaat.. (lambat r infomation ni..) masa tu cikfrogy tengah syok landing atas katil setelah balik dari ladang.. da dengar bunyi bising2.. malas nak ambik pot.. sambung jela ag mimpi.. pastu roommate cikfrogy, Za sibuk borak2 dengan member lain cakap yg cuti seminggu.. cikfrogy bangun.. senyum kat diorang n sambung balik tido.. hahaha.. x excited langsung kan.. ah peduli apa holiday tu.. (ceh ayat xboleh bla..) penat ag la.. sepanjang seminggu ni asyil tido lambat jer.. tu yg nak qada' tu.. hehe
akhirnya cikfrogy bangunla.. coz za asyik bising jer dari tadi.. tanya la nape yer? dari tadi kusut je..
rupa-rupanya tengah fikir nak beli ke tak tiket bas balik terengganu... kitorang budak ladang ni x kompem boleh balik ke x. Yela..kalo tetiba supervisor kata xleh balik..kena siapkan batas.. so tinggal harapan jela balik umah tu kan.. cikfrogy pon hantarla mesej kat mama.. kata cuti. masa tu mama nak plan gi Kl da.. cikfrogy gedik2 kata nak ikut.. so postpone la..
petang tu masuk ladang.. supervisor bagi pengumuman yang kitorang budak ladang kena bleh balik... tapi...........................................................................................
hari rabu kena masuk ladang da kul 8 pg.. so kenalah balik hari selasa..
nak tak nak.. semua member pura2 la menerima hakikat tersebut.. walapon dlm hati terpancar cahaya kejelesan dgn budak cos len yg cuti seminggu.. hahaha
.....biarkan cerita ini tergantung... nak tau cikfrogy balik bila? tunggu entry akan dtang yer...

cikfrogy nak cerita sikit pasal xtvt yg cikfrogy buat spanjang 2 minggu kat uitm tu..
sabtu 18/7 aritu ada pertandingan bola baling antara part DPIM... (diploma planting industry management) kalo xsilap la..muahahaha.. senior lawan junior la ni..
cikfrogy???? mcm besela hanya menjadi cheerleader di tepi court yg panas terik.. haha
dari pukul 8 - 12 terpacak kat court tu.. nak balik bilik.. xbleh. so termenung jela.. mengennag nasib.. lalala...
patang plak kena masuk ladang.. punyala 'rajin'... kitorang setakat ni buat clearing farm je. 6t cikfrogy cerita ye...
lpas tu malam ahad tu da perjumpaan MPP (majlis perwakilan pelajar) cikfrogy bwah exco kebajikan n aduan.. napela jodoh dgn kebajikan sokmo.. f5 exco kebajikan.. tapi xpela.. best gak
cikfrogy jadi pemberi kupon... 'kupon gurl' la ni.. hehehe..
duk tercegat kat pinti dsg (dewan sejuk giler) dari pukul 9-12 mlm.. nak tercabut kaki cikfrogy
ni ada beberapa kejadian yg pelik tapi benar
-- diorang ni lalau jer.. bukan nak ambik kupon pon.. cikfrogy tegur selamat dtg baru berpaling drpd skrin enset masing2... n terkial-kial nak ambik kupon..
kekadang cikfrogy kata.. 'dah ambik kupon?'
-- nampak mcm2 ragam manusia.. ada yg begitu..ada yg begini.. cikfrogy pon takut tgk yer..
-- ada masa tu, diorang berebut2 nak masuk.. himpit cikfrogy.. nasib baik tak jatuh cikfrogy.. kalo tak.. malu r..
-- ada senior call cikfrogy akak..n part 1 call cikfrogy akak juga.. aish.. tuwor da ker???
-- pastu ade senior laki yg mengada2.. nak kupon banyak2.. pastu dia plak jadi pemberi kupon kat sebelah kwan cikfrogy..
-- ade tu yg merayu-rayu minta kupon.. sambil melutut... malu betul.. padahal kat tangan tu dah ada kupon da.. cikfrogy buat buduh jela.. tensen betoi..

dah bnayak cikfrogy merepek ni.. nantila cikfrogy cerita lagi pasal cikfrogy n juga pasal DPIM..
campus life... n juga seorang princess frogy k..
hehe.. c u next time :)

p/s: award akan diamabil selepas ini... insyaallah.. sori n harap bersabar yer..

5 ulasan:

MRS YIJUNG~~~♥ berkata...

hehe...
kelakar r cik frogy...
mcm2 jd kat u kn??
cm best jew... ;)

princessfrogy berkata...

honey: tu la honey kena try masuk U kat korea tu.. lgi pelik n klakar kan.. hehe :)

senorita nadya berkata...

sian kte an. x pepasal cty.
aish. ni sume angkara H1N1!!
haha,

a t h e n berkata...

haha.
samat becutiii miss froggy~

princessfrogy berkata...

nadya: tu la.. even kat uitm cikfrogy da cik 'B'..
tapi cik 'B' ni baik..xmemdtgkan virus tu

athen: owh tq2.. tp 6t cuti raya jap jela.. huhu