Khamis, 30 April 2009

PANCAKE SUNBAE JI HOO

Assalamualaikum...
laparlah di pagi hari ni... erm.. nak makan apa ye? tiap-tiap hari roti.. bo0osanlah.. cuba makan sesuatu yang lain daripada kebiasaan sedikitlah.. nak makan apa ya?
list in my mind....
- nasi lemak..
- ramen a.k.a meggi
- roti bakar
- minum air je..

masuk dapur tengok ada apa yang boleh di buat ujikaji.. kebetulan pada masa yang sama nampak ada telur... tepung pun ada... dan teringat pula kat ji hoo (JH)
jom kita buat pancake... resipinyer tengok la sedutan time JH tanya resepi kat Jan Di ya..(JD)
haha....
sebenarnya cikfrogy buat je... setakat boleh makan... jadilah.. tetiba je lawalah pula..
haha.. (ayat yg penuh dengan bajet..)
jadi saja tangan ni gatal nak decorate sikit... mula-mula plan nak makan je terus lepas siap tapi nak bagi korang semua jeles kan...(JH yg ajar tu...)

harap maafla... comot sikit tulisan princessfrogy tu... cikfrogy bukannya tangan seni..
di campur pula dengan bau yg enak itu.. lagi cepatla nak siapkan.. dah terliur dah ni..
malangnya ketika cikfrogy nak makan... pancake JH tu dah sejuk... so tak berapa nak sedap sangatla.. ni sebab nak deco la... :(

p/s: dalam entri akan datang... cikfrogy nak post pasal cerita F4 pula... nanti cik frogy cari bahan dulu ya.. tak sangka ramai dah kena wabak BOF ni.. tapi bagi peminat MIN HO...
MIN HO a.k.a JUN PYO... sudah menjadi milikku... (haha :) jangan marah yer!)

12 ulasan:

Syifa berkata...

hahaha.
sedap namapk.
nak sikit.
eceh2

a t h e n berkata...

cik frogy

tania
krn mmwtkn prot sy bunyi kriuk kriak

hehe

sajeedhani. berkata...

cumel nyee.
buatkan satu.
heee.(:

princessfrogy berkata...

syifa: bukan nampak sedap..tp memnag sedap la.. haha..
ala da abis la.. mintak lambat..

athen: owh yeke.. wah ada bakat juga yer..

sajeed: erm..akan dipertimbangkn..
maybe xnak buat.. hahaha..
yela2..
comel mcm tuan dia...

+MisZ NuRuL+ berkata...

harap maklom oke???
MIN HO is MINE forever!! muahahhaa
kamo jgn kco uma tgge owg oke?ngehh3~
:DD HAHA

princessfrogy berkata...

nurul: ish xkaco pun..
xnak la kaco laki org..
cikfrogy bukan ada ape2 pon dgn beliau... adik angkat ngan abg angkat jer...
xlebih dan xkurang..
jadi nurul ni kak ipar angkat cikfrogy r? xpenah pun oppa min ho cakap kat cik frogy.. haha :)

amirah aishah berkata...

cik froggy nanti sy lak nak wat pottery..
kim bum ajar..
huahuahua...

cik froggy mnat jun pyo??
fuuhhhh nsb baik..
;)

princessfrogy berkata...

wan: haha.. silakan wat.. wat bentuk katak erk.. kasi kat sy..
tu la.. abg jun pyo... hehe
mmg nasib baik wan ni..

Iznie berkata...

comeinyer.....
macam best la...
ada tak lagi??
nak rasa... :)

princessfrogy berkata...

iznie: rasanye dah habis..
habis dicerna dlm perut ni..maybe dah buang pon haha..

HeArTbRoKeN.....hAnI berkata...

hehe...
nsib baik cik frogy mnat jun pyo..
huhu....
ececeh....ji hoo sunbae ajr wat pancake ye??
next week,hni nk g jumpa yijung sunbae..
coz dia nk ajr hani msk....
yela,nnti dia tgh sbuk shooting..
hni leh bwkkan mknn untk dia...
dia kn suka mkwe dia bwk kan mknn untk dia wk2 dia tgh shooting..
hihi..

princessfrogy berkata...

hani: haha...nlaja elok tau..
6t bleh ajar cikfrogy...mmg tringin nak masak makanan korea ni..hehe