Isnin, 30 Mac 2009

AKU DAN PANGGILAN MISTERI...

Assalamualaikum semua...wah akhirnya selama 4 hari tanpa tenet membuatkan diri princessfrogy tak keruan..seperti katak tanpa air la gayanye...hehehe. hari jumaat aritu ayah cik frogy bawak laptop ni utk diberi suntikan antivirus... then terus jer ayah cik frogy pergi terengganu... ade rombongan..so xdelah tenet.. memang bo0osan betoi... tapi xpelah..
ade lagi satu yg membuatkan cik frogy betoi2 marah.. cik frogy bercadang nak pegy hostel.. saje jer nak jalan2 try nak bawak kereta.. mama cik frogy dah bagi lampu hijau...tapi masalahnye nak bawa kereta mesti ade lesen.. ye, memang cik frogy dah dapat lesen tu tapi masalahnye cik frogy tak penah tengok lesen cik frogy sendiri... ayah cik frogy bawa lesen cik frogy sampai ke terengganu... cik frogy suh le mama cik frogy call abah cik frogy tu...tanye kat mane abah letak lesen cik frogy... nak tau ape jawapan abah?

mama: abah, nana tanye mane lesen p dia? sibuk nak tau...
abah: ade kat dalam walet abah ni ha..
mama: ah, dalam walet abah...
cik frogy: apa dalam walet abah... :( mama, tanye betoi2 kat abah... jgn wat lawak.. main2 plak..

cik frogy memang marah da time tu..tapi cool jela..rasenye malam sebelom abah cik frogy pegy tu..cik frogy dah pesan suh bagi lesen p..tapi.....xnak gak. tengok da lupe.. simpan je la angan2 nak bawa kereta jauh2 lepas ni.. setakat ni baru dua kali cik frogy memandu cik issa mama..(kereta kelissa kuning)... first..mase balik dari umah cik kechup..second, mase nak letak kcik issa kat garaj...
tapi bile abah cik frogy balik malam sabtu tu...cik frogy tak marah daa...nak tau nape??? abah belikan buku nomik ALAN ALONE dab novel TAK BISA MEMILIHMU..(buku kak ain ni...da lame da nak beli juz xjumpe jer..)
k lah cik frogy nak berbalik pd tajuk entri kali ni...
hehe...kejadian ni berlaku siang tadi.. cik frogy tengah tgk tv..besela nak wat ape lg kan... dlm kul 12 rasenyer...
kring3.....
cikfrogy: hello...
???: hello..ni kat mane?
cikfrogy: ni kat kerdau, temerloh
???: ni umah sape
cikfrogy: erm.. ni umah shariffudin
???: oh, xpela...salah no. anak yer?
cikfrogy: aah anak..nape?
???:xpela..salah no. bye
cikfrogy: bye...

pelik betoi...xkisah ler..sambung balik tgk tv... then dalam pukul 1.30 lebih kurang...
kring3
cikfrogy: hello
???: hello... ni no kedai adnan perabot ker?
cikfrogy: ah? ape?
???:ni kedai adnan perabot ker?
cikfrogy:owh..bukan salah no.
???: oo yeke..ni salah no ler. tak gi skol?
cikfrogy: xgi daa...lepasan spm
???: ooo...tgh tunggu nak blaje la ni..dpat bape aritu spm?
cikfrogy:hehehehe(gelak besor) dpt 3a jer
???: mak ayah ane?
cikfrogy: jap agy balik la..(sambil tgk jam dinding)..g keje
???: ni nak cari adnan perabot...saje je cakap
cikfrogy: nape nye?
???: xde la..nak cari adnan perabot
cikfrogy: ha..xpelah
???: k la anak...
tuuuuuuuuuuuuuuuut....

sape la makcik ni...mak cik ker? tapi mcm suara makcik..xpon akak.. hehe. xkisah le.. dalam dunia ni da banyak ragam.... juz terpikir.. kalo2 mak cik ni nak sangat contact kedai tu...tapi xdapat..cian3..

p/s: gini la kalo xdapat nak bloging beberape ari ..terus kemaruk..taip panjang2 berjela2..huhu

4 ulasan:

Jamie berkata...

mcm tektik nk rompak rumah jek...huhu...jg2 mu!

alif-mikail berkata...

tu teknik nak menyantau.. eh! memukau tu..
memukau pendengaran.. kakaka

princessfrogy berkata...

hehe... xtau le tektik nak rompak ke ape... tapi nak rompak pe kat umah ni hah..
owh memukau pendengaran yer en.alif..
rase yer susah nak berjaya...almaklumla p.frogy ni memng tersumbat skit telinge..huhuhu.

Jamie berkata...

mkipnap cik frogy la yg cumeii e2..haha