Isnin, 29 Disember 2008

7 PERHENTIAN...eh bukan lapan ke??

Assalamualaikum..wah da lama saya tak update blog ni. ada sesape miz me? ahakz. tanpa sebarang berita princess frogy melesapkan diri hampir seminggi jugakan. nak tau apa sebenarnye aktiviti si princess froggy tu? froggy bukannya hilang ke mana pun...jauh sekali ke New York (penangan buku kak ain AMKNY) berikut merupakan catatn perjalanan cik froggy...

Ahad 21/12
-bertolak ke Hulu Langat
-makan tengah hari di AA AGRO yang disediakn oleh Mak De..
-teruskan dengan aktiviti memancing di kolam ikan
abah=13 ekor ikan
mama=3 ekor ikan
abg long=11 ekor ikan
haiqal=6 ekor ikan
adik aida=2 ekor ikan
princess frogy= 0 ekor ikan..:o hahaha
- makan ikan talapia n ikan patin bakar...fresh giler
-mandi di kolam yang disediakan
-sambung memancing lagiii
ada citer kelaka malam tu..anak buah pak cik saya yang empunya tempat AA Agro tu jatuh ketika memancing. saya yg sedang main sudoku dan menjaga dua princess comel tu hampir melatah kerana terperanjat mendengar bunyi blurp.. rupa-rupanya si Fadhil telah tejatuh ke dalam kolam bersama kerusinya...nasib baik tak jaduh ke dasar hanya bahadian tepi sahaja.
-tidur dalam chalet yang disediakan...sejuk menggigil dibuatnya macam di Jepun pula

isnin 22/12
-sarapan dan bersiap-siap ke Port Dickson (PD)
-jalan2 di pesisiran pantai..huh nampak satu benda yang menarik....
p.froggy: mama! mama! jom la gi sana..nak naik pisang!nak naik pisang!
-akhirnya hajat saya nak naik pisang itu akhirnya tertunai...
haikal- saya- mama- abg long
adik aida dan abah naik bot yang memandu pisang
adik saya takut nak naik pisang tu..manakala abah saya nak rakam kami sebab tu naik bot...sepanjang merentas pantai tu suara Puan Hasmah yang paling kuat sampaikan semua ikan di laut termelatah...hehe
-makan tengah hari ...nasi, ayam masak kicap, ikan talapia n ikan patin bakar yg dibakar oleh pak cik din..tq sodap sgt. ada mee dan macam-macam lagi. kami ni 2 in 1 la. Marlia Sabri ada dua rancangan tv..satu jalan2 cari makan dan zoom in tapi kami buat dua2 terus hehe
-singgah membeli -belah..dan princess froggy menungang kuda di dataran PD
-malam kami pergi shopping di Hulu Langat dan dinner di Village View dan terus melelapkan mata di rumah Mak De dan Ayah De di H.Langat.

selasa 23/12
-bertolak ke Shah Alam...makan buah langsat (sesat)
singgah di rumah Ateh dan mkan tengah hari
-bertolak ke KL
-singgah di Tesco Ampang ~sempat beli pin froggy di Living Carbin~
-ronda2 sementara tunggu abah baiki kereta
-menuju ke Jaya Jusco Alpha Angle. nak tebus baucer buku RM500
tak sabar nak pilih buku pts one...
walaupun kedengaran macam banyak yer baucer tu padahal buku yang diperolehi tak la banyak sangat cuma dapat satu bakul
-antara buku yang saya pilih ialah
~set AMKNY..
~HANTU SILAP MATA
~AYAT-AYAT CINTA
~DIARY DEAR YAYAH 2009
sebenarnya banyak lagi... dan sekarang saya mahu mencuba baca buku KARNADYA
-bertolak ke Ampang
-esok mama ada mesyuarat...macam mana ni??

rabu 24/12
-mama tak dapat menghadiri mesyuarat..
-singgah di Ampang Point
-singgah di Carefour
-menuju ke Ukay Perdana..rumah Cik Ha dan Uncle Aby
nampak lori keluar masuk ..angkut tanah berikutan kejadian tanah runtuh
-bermalam di sana

khamis 25/12
-singgah ke Tesco Ampang lagi...mama berkenan baju kurung kat Butik Alpha tu..
-terus masuk highway balik ke pahang
-singgah di Hospital Temerloh melawat Acik
-singgah Temerloh beli pampers dan susu anak Acik...Zakuan
-singgah umah atuk ambil zakuan dan wana
-petang selepas mandi dan bersiap Acu (kechup) datang jemput kerana esok ada plan

jumaat 26/12
-pukul 7 pagi bertolak ke stesen bas Temerloh
-naik bas Bulan Restu ke KL
-shopping di SOGO dan sekitarnya
-naik komuter ke Shah Alam...penin2 sesat doh..
-check in di Hotel De Palma Shah Alam
-malam jalan2 n tengok wayang Brainscan aku dan topi ajaib ~memang klaka giler~

sabtu 27/12
-jalan2 di SACC MALL, Alam Sentral dan sekitarnya
-masuk highway KESAS menuju Temerloh
-singgah di Hospital Temerloh lawat Acik
-sebelum balik umah Asu (pakwe Acu) nak beli KFC untuk bakal anak buahnya...~ambik hati~
-akhirnya sampai jua...ke rumah atuk
-malam ada perbincangan tergempar!! semua berkumpul kecuali anak2, Asu dan atuk..atuk tidur awal coz esok nak buka kedai...
~persiapan merisik,pertunangan dan perkahwinan Acu dan Asu~
memang gamat...
ada ura-ura mengatakan princess froggy kena jadi pengapit..eiiii xnak2
kalo prince frog jadi pengapit lelaki nak juga..hehehe

ahad 28/12
-pergi Felda Purun kerana ada kenduri kahwin abang angkat Acu
-perjalanan yang terbelit2 hehe
-singgah di hospital lagi
-singgah di Cowboy beli barang goodie merisik...
-sampai rumah atuk
-bersiap untuk balik umah sendiri
-akhirnya perjalanan pun berakhir.....

p/s: entri kali ni memang panjang...
SALAM MAAL HIJRAH

1 ulasan:

kechup berkata...

akhirnya cik frogy sakit kaki...jln thencut2...haha.